Coraz bardziej popularny staje się olej rokitnikowy, który ma wiele dobroczynnych właściwości. Ma zastosowanie nie tylko w kuchni, ale również w kosmetyce. Ma właściwości zdrowotne i zawiera dużą ilość witaminy C, a także witaminy z grupy B oraz E i K. Wpływa on na obniżenie poziomu złego cholesterolu, obniża ciśnienie krwi. Można go również stosować przy zgadze oraz chorobie wrzodowej żołądka. Poza tym olej rokitnikowy można znaleźć w niektórych szamponach, odżywkach do włosów oraz w samoopalaczach. Taki olej można kupić w aptece. W sprzedaży dostępne są również kremy, które mają w swoim składzie ten olej.
Przeczytaj też:
Objawy satygmatyzmu
Czy kiedykolwiek miałeś do czynienia z pojęciem astygmatyzmu, czy wiesz co to takiego? Jest to wada wzroku. Astygmatyzm objawy: u osób chorujących przyczyną złego widzenia jest zniekształcenie rogówki oka. Astyg...

Kosmetyki najnowszej generacji
Włoska firma Eldan Cosmetics dystrybuuje profesjonalne kosmetyki pielęgnacyjne do kilkunastu krajów Europy. Oferuje produkty najnowszej generacji. Opracowała i wdrożyła pełną gamę wysokiej jakości kremów, mase...

Najlepsze produkty do pielęgnacji włosów
Najlepsze produkty do pielęgnacji włosów to kluczowa kwestia dla wszystkich, którzy dbają o swoje włosy. Kosmetyki do włosów są niezbędnym elementem codziennej rutyny pielęgnacyjnej. Dzięki nim można zapewni...

Kiedy nasze dziecko ma problemy ze wzdęciami
Wczesny etap życia naszego dziecka naraża je na wiele chorób oraz dolegliwości dlatego tak bardzo ważne jest to, czym będziemy je odżywiali po odstawieniu go od piersi. Bywa też tak, że rodzice nie za bardzo wie...

Dermed - by odzyskać utracone zdrowie i siły witalne
Dobre zdrowie to jedna z najważniejszych wartości w życiu każdego człowieka. Niestety, czasem zdarzyć się może, że na skutek wypadku czy też urazów, stan naszego zdrowia ulega znacznemu pogorszeniu. W takiej c...
